REA - årets första rea! Upp till 47% rabatt
Svea
Räntefritt upp till 12 mån
Kundtjänst
Maila oss

Matbordstrender 2023

2023, ett år där inredning tar en spännande resa genom tid och kultur. Vi har sammanfattat de hetaste trenderna för köket och matsalens självklara mitt – matbordet. Vi blir inspirerade av stilar som Japandi, naturlig träprakt, futuristiska inslag och böljande former.

1. Skandinavisk Enkelhet möter Japansk Värme

Japandi, en trend som fortsätter att regera från det föregående året, ger oss harmoniska matplatser där skandinavisk enkelhet möter den varma minimalismen från Japan. Trä är nyckeln här – från matbordet till detaljerna. Satsa på naturliga trätoner och integrera den trendiga ribbväggen för en extra touch av stil. Mjuka, jordnära färger skapar en fridfull atmosfär i köket eller matsalen.

2. Trä, Trä & Åter Trä

År 2023 handlar det om att omfamna naturen, och trä är stjärnan. Mixa olika träslag och toner för att skapa en varm och ombonad atmosfär. Låt träet dominera både matbordet och de omgivande möblerna för att skapa en enhetlig och inbjudande känsla.

Läs våra tips om hur du tar hand om ditt trämatbord på bästa sätt här.

3. Framtiden Är Nu?

Matbord med futuristiska och lekfulla former tar centrumscenen detta år. Udda och intressanta matbord ger en känsla av det gamla som möter framtiden. Var inte rädd för att experimentera – kombinera klassiska och futuristiska matbord och stolar för en spännande kontrast.

4. Vågade Former

Havets influenser är fortfarande i ropet. Böljande vaser, ljusstakar och inredning med bubblande former skapar en känsla av lugn och koppling till naturen. Ge ditt matbord en organisk touch med dessa havsinspirerade detaljer på.

5. Färgtrender: Klarblå och Harmoniska Toner

Färgerna som dominerar 2023 är klarblå och harmoniska persikotoner, som en frisk twist till de tidigare trendiga beige nyanserna. Lägg till inslag av lavendel för en extra touch av lugn och harmoni. Låt färgerna på ditt matbord spegla din personliga stil och skapa en unik atmosfär.

Häng med på resan genom dessa trendiga matbordstrender 2023 och låt ditt matbord bli en reflektion av din unika smak och personlighet. 

Om du behöver hjälp att välja rätt storlek på ditt matbord kan du läsa vår guide här.

Hos HusOchHemma hittar du ett stort urval av matbord. Utforska vårt sortiment nedan!

Previous Post

Skötselråd för Mattor

Next Post

Förvaringstips för Hemmet

Varukorg